https://www.bouw-smeedwerken-mathias.com/smeedwerk?lightbox=dataItem-ii6c3htw d3fe65f8ad8b4639be063e9f1ace8fd9
  • Mathias Huyghe

Topcreatie met baksteen: getorste boog


Na lang, heel lang te hebben gebrainstormd, ben ik toch op een methode gekomen om een getorste korfboog in slijpwerk te vervaardigen.

Het basis motief is dezelfde als bij het getorste zuiltje van het stadhuis van Veurne. Zoals hieronder is een vb. van een getorst zuiltje op basis van een achthoek. met afwisselend uitgeronde cannelure en bekjes.

Mijn droom is dan ook om een getorste korfboog te metselen die over zijn as draait. Daarmee wil ik toch aantonen dat West-Vlaanderen nog altijd aan de top staat op gebied van baksteenmetselwerk. Voor de boog alleen al,moeten 300 stenen worden geslepen in verschillende fasen.

Hiervoor moet wel wat vrije tijd worden opgeofferd.

#Getorsteboog #getorsteboog #baksteenslijpwerk #korfboog #slijpwerk #verbouwen #restauratiebouw #smeedwerk #smederij #ambachtelijksmeedwerk #smeedwerken #ambachtelijkesmederij #gesmedepoort #hekwerkinsmeedwerk #hekwerkinsmeedijzer #gesmeedhek #balustradeinsmeedwerk #smeedwerkenmathias #metselwerk #siermetselwerk #monumenten #decoratief #smeden #smidsvuur #westvlaanderen #Diksmuide #Nieuwpoort #Ramskapelle #terassen #platines

62 keer bekeken0 reacties

Smeedwerken Mathias Huyghe